Grekisk fetapaj med spenat och oliver

Ingredienser
1 rulle djupfryst filodeg eller mördeg
1 pkt fryst spenat (ca 200 g)
1 msk olja
2 - 3 vitlöksklyftor
1 tsk salt
4 ägg
2 dl lätt creme fraiche
200 g fetaost
1 - 2 krm grovmald svartpeppar
ca 20 svarta oliver

Gör så här:
Tina filodegen i rumstemperatur ca 15 minuter.
Halvtina och grovhacka spenaten. Fräs spenaten i oljan i en stekpanna tills all vätska kokat in.
Krydda med pressad vitlök och salt. Låt spenaten kallna.
Vispa samman ägg och cremé fraiche.
Riv fetaosten på rivjärn och blanda med äggsmeten. Vänd ner spenaten och krydda med peppar.
Klä en välsmord pajform med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter invändigt med två ark filodeg. Fördela lite av spenatröra på degen. Varva sedan filodegsark med spenatröra och oliver i pajformen, översta lagret ska vara deg.
Pensla locket med uppvispat ägg.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 200 grader.
Låt pajen svalna innan den serveras skuren i bitar med en blandad sallad till.


Kommentarer
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: