Middagstips
Ugnspannkaka med bacon och äpple
Buffé nr 4 2010, sid 22
Ingredienser
Portioner: 4
1 äpple
1 paket bacon (140 g)
2 1/2 dl vetemjöl
6 dl mjölk
1/2 tsk salt
3 ägg
keso
lingonsylt
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Dela, kärna ur och äpplet i tärningar. Lägg i en smord ugnssäker form, ca 30 x 20 cm.
3. Skär bacon i bitar och stek det i en stekpanna. Strö baconet över äppelbitarna.
4. Vispa ihop vetemjöl,mjölk och salt till en slät smet.
5. Tillsätt mjölk och ägg och vispa lite till.
6. Häll smeten i formen. Grädda ugnspannkakan 30–35 minuter. Servera med keso och lingonsylt.
FÖR ALLA? Innehåller gluten och ägg. Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och matfett till formen. Bjud med enbart lingonsylt.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med t ex Solhavre och välj mjölkfritt matfett till formen. Bjud med enbart lingonsylt
Det lät spännande de där.. ;P Hehe får man prova. Vanlig keso kan jag inte äta.. måste va nån smak.. :P
aha okej, hoppas du hittar nåt fint inte alltför dyrt ;)
vi åker siste maj... håll tummarna.. :D
Ni behöver inte steka bacon i stekpanna utan börja med det i den ugnssäkra formen - sedan äpple och häll smeten över. Lycka till
Smarrigt :)
ah vi skall skriva d-uppsatts, C- uppsatsen skrev jag när jag läste till lärare.... :) men vi har börjat spåna lite om vad vi skall skriva om... lite kvar tills vi måste ha bestämt oss
Om ni vill äta nyttigt och billigt men ändå gott så kan jag skriva en veckomatsedel till dig för mindre än de i buff'e och betydligt godare :) Utbildad inom ämnet vettu ;D Haha! Ses sen snäckan <3 Puss
ja det där med vad man ska äta är alltid ett himla bekymmer.. vi letar också olika "matlistor" och sånt här hemma =) buffe har faktiskt en del bra tips tycker jag. ska nog testa denna ugnspannkakan med!